• ایران ، تهران ، لویزان ، انتهای بزرگراه ارتش شرق
  • همه روزه 8.00 - 22.00
  • 0933-890-0643
  • ایران ، تهران ، میدان سپاه ، خیابان خواجه نظام
  • همه روزه 8.00 - 22.00
  • 0922-393-5405

قطعه شناسی

قطعه شناسی

سیستم گرمایشی پکیج چیست؟

برای معرفی انواع پکیچ ابتدا باید تعریف روشنی از سیستم گرمایشی پکیچ ارائه دهیم و سپس به بررسی و معرفی آن بپردازیم.

پکیج:

پکیچ دستگاهی است که قابلیت تامین منابع آبی سرد و گرم برای واحدهای موجود در یک ساختمان را دارد که به صورت زمینی و یا دیواری قابل استفاده و نصب است. به عبارت دیگر پکیج دیواری و یا زمینی دستگاهی است که به جای موتور خانه مرکزی کار میکند. پکیج را میتوان به راحتی به جای یک کابینت دیواری و یا زمینی نصب کرد. که عالوه بر بازدهی انرژی باالتر، دارای سوخت کمتری هم از موتورخانه بوده و همچنین موجب حذف لوله کشیهای گسترده در ساختمان میگردد و نیز سبب مستقل شدن هر یک از واحدها ار نظر گرمایش و تامین آب گرم میشود.

part-1

این دستگاه به گونهای طراحی شده است که اجزای تشکیل دهنده مدارهای گاز سیستم گرم کننده رادیاتورها، آب گرم مصرفی و سیستم کنترل این مدارها در مجموعه کوچکی قرار دارند و سیستم کنترل این مدارها در مجموعه کوچکی قرار دارند و با توجه به وزن کم روی دیوار قابل نصب شدن است. از مزایای این دستگاه میتوان به ایجاد فضای کم، ایمنی باالی دستگاه و به طور مجزا مورد استفاده قرار گرفتن در هر واحد مسکونی اشاره کرد که میتواند جایگزین مناسبی برای آبگرمکنهای ایستاده و دیواری باشد. از همه مهمتر، مصرف سوخت بهینه در این دستگاه باعث تشویق مردم و ارگان ها برای استفاده از این دستگاه شده است. به این ترتیب با استفاده از آن، در ساختمانها نیازی به احداث موتورخانه نیست. از این رو، .میتوان گفت که انواع پکیچ به دو دسته دیواری و زمینی تقسیم میشوند


انواع پکیچ بر اساس محل نصب:

:پکیچها براساس نصب به دو دسته تقسیم میشوند، که میتوان آنها را به جای کابینت دیواری و یا زمینی نصب کرد

پکیج تک مبدل(bithermic)

در این نوع پکیج ها هم آبگرم مصرفی و هم گرمایش توسط یک مبدل اصلی با تماس مستقیم با شعله مشعل تامین می گردد. در این نوع پکیج دیواری زمانی که مصرف کننده درخواست آبگرم را با باز کردن یکی از شیرها به دستگاه اعالم می کند توسط فرمان فلومتر آب سرد شهر وارد دستگاه و مبدل اصلی دوبل شده و با قرار گیری در معرض شعله مستقیم مشعل گرم شده و از طریق لوله آبگرم مصرفی به سمت مصرف می رود. این عملکرد دقیقا مشابه عمل کرد آبگرمکن دیواری فوری می باشد. در این سیستم کنترل دمای آبگرم مصرفی بدلیل تماس مستقیم آب با شعله سخت تر بوده و به همین دلیل دمای آبگرم حین مصرف تا حدودی دچار نوسان می گردد. از طرفی با توجه به اینکه در این نوع مبدل ها آبگرم مصرفی با شعله مستقیم در تماس است و تمام کار بر عهده یک مبدل در دستگاه می باشد باعث رسوب گذلری بیشتر در این نوع از پکیج هیا دیواری می گردد.

part-2

پکیج دو مبدل(Monothermic)

در این پکیج دیواری برای تامین گرمایش محیط از مبدل اصلی استفاده می گردد به این صورت که در حالت زمستانی پمپ دستگاه .فعال بوده و با گردش آب در مبدل اصلی گرمایش تامین می گردد. حال زمانی که مصرف کننده درخواست آبگرم مصرفی را دارد پمپ دستگاه مجددا فعال شده و با گردش آب شهر در مبدل صفحه ای ثانویه آبگرم مصرفی را تامین می کند . مبدل ثانویه به این گونه کار می کند که با قرار گیری آب سرد مصرفی در مجاورت آبگرمی که توسط مبدل اصلی ایجاد شده آبگرم مصرفی را تحویل می دهد. در این پکیج دیواری به جهت ثابت بودن دبی عبوری و کنترل بهتر دمای سیال ، دما وحرارت تحت کنترل بوده و آبگرم مصرفی به صورت مطبوع بدست می آید و ضمننا در شرایط کارکرد یکسان ، با توجه به اینکه آبگرم مصرفی با شعله مشعل تماس مستقیم ندارد تشکیل رسوب بر جدار داخلی مبدل صفحه ای به مراتب دیرتر از پکیج دیواری تک مبدل اتفاق می افتد.


مزایا پکیج دیواری تک مبدل:


استهالک کمتر به دلیل فعال نبودن پمپ در حالت تابستانی

تولید ابگرم مصرفی سریعتر

مزایا پکیج دیواری دو مبدل:


تولید ابگرم مصرفی یکنواخت

رسوب گیری کمتر

نتیجه گیری مقایسه تک مبدل و دو مبدل

با توجه به مطالب گفته شده در بالا و صحبت های انجام شده با کارشناسان میتوان به این نتیجه رسید که برای مناطقی که امالح اب بیشتر باشدبهتر است از پکیج های دیواری دو مبدل استفاده گردد ولی برای محیط هایی که امالح اب کمتری دارند بهتر است از پکیج دیواری تک مبدل استفاده گردد.


قطعات پکیچ:

شیر پر کن:

برای پر کردن اب رادیاتور می باشد و محل نصب ان بین یک لوله مصرفی و لوله رادیاتور می باشد.

انواع شیر پر کن:

رزوه ای
فیتینگی

part-3

مانومتر:

برای نشان دادن بار دستگاه می باشد؛ محل نصب مانومتر بر روی سیکل رادیاتور می باشد و فرق ندارد در مسیر رفت باشد یا برگشت


نکته: بار برای پکیج بین 1 بار تا 1.5 بار میباشد

انواع مانومتر


رزوه ای

فیتینگی

انواع مانومتر از نظر نشانگر


عقربه ای

دیجیتال

پرشر اب:

کارایی این دستگاه برای گزارش وجود اب در مدار گرمایش اب می باشد؛ به این صورت که اگر فشار دستگاه افت کند پرشر اب اجازه روشن شدن به را دستگاه نمیدهد

انواع پرشر اب از نظر نصب:

رزوه ای
فیتینگی

part-4

فلوسویچ

محل نصب این قطعه بر روی ورودی اب سرد می باشد.به طور کلی فلوس ِویچ یک کلید 0و1 بوده که وظیفه آن فرمان دادن به برد میباشد که جهت گزارش اینکه مصرف کننده نیاز به اب گرم مصرفی دارد وباعث روشن شدن دستگاه میگردد.

عیب یابی فلوسویچ

ممکن است در بعضی مواقع پروانه اهن ربایی در قسمت باال گیر نموده وبا گزارش اشتباه باعث این گردد که دستگاه مدام کار نموده و باعث جوش اوردن دستگاه میشود.

فلومتر

از دیگر خانواده فلوسویچ می باشد که عالوه برگزارش ورود اب سرد به دستگاه میزان شدت جریان اب راهم بررسی می نماید و محل نصب ان بر روی اب ورودی پکیج می باشد.

نکته: کارایی گزارش شدت جریان اب جهت تنظیم نمودن باال یا پایین نمودن شعله ی برنر میباشد.یعنی دستگاه با تشخیص شدت جریان میزان شعله را تنظیم میکند.

تفاوت فلوسویچ و فلومتر چیست

پکیج هایی که فلوسویچ دارند از نظر گرم کردن اب دقت کمتری نسبت به فلومتردارد. چون فلوسویچ فقط باز یا بسته بودن اب مصرفی را به برد اطالع می دهد.اما پکیج هایی که فلومتر دارن از نظر گرم کردن اب مصرفی دقت باالتری دارند و نوسان کمتری نسبت به فلوسویچ دارند و برد دستگاه هم این قالبت را دارد که عالوه بر فعال کردن سنسور اب مصرفی دبی اب گرم را نیز انداره بگیرد.

فلورگالتور

فلورگالتور بیشتر در دستگاه ایران رادیاتور به کار میرود مانند فلوسویچ میباشد و توسط یک انگشتی به مدار فرمان میدهد داخل فلورگالتور یک فنر و اهن ربا میباشد وقتی اب باز میشود فنر و اهن ربا به باال میرود و پکیج روشن میشود.

منبع انبساط

عملکرد منبع انبساط به این صورت میباشد که وقتی حجم اب باال رفت اب اضافی ان داخل منبع انبساط میرود و فقط در زمان زمستان کار میکند.محل نصب ان در سیکل گرمایش میباشد منبع انبساط در دو نوع باز و بسته بوده که در پکیج دیواری از نوع بسته میباشد.داخل منبع انبساط دارای الستیک جداکننده منبع میباشد که در یک طرف ان باد منبع و طرف دیگر ان حجم اضافی اب ناشی ازگرم شدن مدار گرمایش جریان دارد وفشارهای ناشی از گرمای مدار گرمایش در این قسمت خنثی میگردد.


شیر محرک سه طرفه:

این قطعه فقط در پکیج های دو مبدل میباشد. وظیفه این قطعه این است که مسیر رادیاتور و مصرفی جدا میسازد.در فصل زمستان پکیج به صورت پیش فرض مشغول به گرم کردن مدار گرمایش(رادیاتور)میباشد ودر صورت باز شدن شیر های مصرفی ابگرم توسط مصرف کننده با دستور برد شیر محرک سه طرفه وارد عمل شده و مسیر اب گرم از مدار بلند گرمایش را به مدار کوتاه مبدل ثانویه هدایت نموده و اب مصرفی را از طریق مجاورت گرم می نماید .

نکته: محل نصب شیر محرک در مسیر گرمایش قرار دارد.

انواع شیر محرک


دیافراگم

شیر هیدرولیک

شیر 220ولت

شیر 24ولت
part-5

سنسور دما(ntc):

این سنسور ها برای اندازه گیری دما وگزارش لحظه آن به برد میباشد؛ که غالبا در دو قسمت خروجی اب گرم و رفت رادیاتورنصب میگردد.

انواع مختلف Ntc


مستقیم با اب است (مستقرق)

با لوله در ارتباط هست(جداری)
نکته: سنسورهای ntc از خانواده ترمیستور ها هستن.
part-7

سنسور حد

سنسور حد یک کلید حرارتی میباشد که وقتی دما اب باال برود باعث قطع شدن سیستم میگردد ؛این سنسور در پکیج همیشه در حالت باز قرار دارد و محل نصب این سنسور در نزدیکترین قسمت به مبدل اصلی میباشد.

سنسور دود

سنسور دود یک کلید اطمینان میباشد که وظیفه ان اطمینان از تخلیه صحیح محصوالت احتراق از کالهک تعدیل میباشد ضمنا این سنسور فقط در پکیج های بدون فن میباشد.که در صورت عدم تخلیه دود وباال رفتن دما باعث قطع شدن کامل سیستم میگردد.

پرشر هوا

پرشر هوا قطعه ای در قسمت باال پکیج ودر ارتباط با تخلیه محصوالت احتراق میباشد بدین صورت که بعد از استارت اولیه فن در صورت باز بودن مسیر دود کش عمل نموده و گزارش بالمانع بودن ادامه روند را به برد اعالم می نماید.

پمپ سیرکوله

این قطعه بر روی مدار برگشت رادیاتور وصل میشود وظیفه ان به گردش در اوردن اب موجود در مسیر رادیاتور ها به وسیله ایجاد مکش در مدار گرمایش بوده که عمد ان ها از برند های گرانفوس؛ ویلو؛ ای ار جی؛ میباشد


ایرونت:

وظیفه این قطعه خارج کردن هوایی که در مدار پمپ و سیستم وجود دارد میباشد ومحل نصب ان روی هوزینگ میباشد.

ایرونت به سه مدل تقسیم میشود


خاردار

نیم دور

رزوه ای
part-8

بای پس

بای پس مسیرموقت وکمکی در پکیج میباشد که در هنگام مسدود بودن مسیر رفت یا برگشت مدار گرمایش به عنوان مسیر دوم عمل نموده و از نشت اب بر اثر فشار جلوگیری مینماید.

برنر(مشعل)

مسولیت ان بخش کردن گاز وتشکیل شعله جهت گرم کردن مبدل برای مسیر گرمایش ومصرفی میباشد.

ژیگلور

پپشت هر لوله برنر یک ژیگلور وجود دارد که برای گاز شهری و مایع با اندازه مختلف میباشد.ارزش حرارتی گاز مایع بیشتر از گاز شهری است.


شیر کنترل گاز:

وظیفه شیر کنترل گاز انتقال گاز به داخل برنر و محفظه احتراق میباشد ومعروف ترین شیر گاز سیت845میباشد.شیر کنترل گاز دارای دوعدد بوبین است که باعث باز وبسته شدن مسیر گازمیشود وقتی برق وصل میشود مسیر گاز وصل میشود .بوبین مادوالر تنظیم شعله میباشد و با برق24DCکار میباشد برد برای تنظیم شعله نیاز به بوبین مادوالر دارد.

part-9

الکترود جرقه جزن

محل نصب آن روی برنر میباشد وقتی شیر گاز مسیر گاز را باز میکند برد به ترانس جرقه زن اعالم میکند و جرقه زن شروع به جرقه زدن میکند و عملیات احتراق شروع میشود.

حسگر شعله یا میله یون

وظیفه این قطعه پایدار نگه داشتن شعله میباشد وبا جریان میلی امپر عمل میکند.

سوپاپ ابگرم مصرفی

در پکیج های دو مبدل زمانی که کیت تعمیر و شیر یرقی در مسیر برگشت قرار میگرد برای جلوگیری ازورود اب گرم و اجتناب از سوختن مصرف کننده در هنگام استفاده از اب گرم در اول صبح قطعه ای به نام سوپاپ ابگرم در بین مسیر رفت مدار گرمایش با مبدل ثانویه قرار میگرد.